Menu Sluiten

Alleen optisch of optisch en hygiënisch schoon glaswerk?

Klanten vertellen
5/5

Wensen ook uw gasten in deze tijden een hygiënisch schoon glas ?

In veel landen is het in de horeca verplicht om glazen door middel van een glazenspoelmachine te wassen om virussen en bacteriën te doden.

In Nederland wordt in veel horecavoorzieningen nog altijd glaswerk via een glazenspoelbak met de hand gewassen, hierdoor kunt u na poleren u een “optisch schoon glas” creëren, maar geen “hygiënisch schoon glas”, hiervoor dient het glaswerk op een hoge temperatuur i.c.m. bacterie dodende chemicaliën gewassen te worden..

Om zo veel mogelijk virussen en bacteriën te doden raden wij altijd aan uw glaswerk door middel van een glazenspoelmachine te wassen.

Een thermische desinfectie heeft hierbij de voorkeur. De glazenspoelmachine wordt ingesteld met naspoelwater van 82ºC conform HACCP eisen, waardoor zoveel mogelijk bacteriën gedood worden.

Deze temperaturen worden niet behaald wanneer glaswerk handmatig gewassen wordt. Naast dat de temperatuur niet gehaald wordt, worden de glazen vaak niet goed genoeg gereinigd en wordt het spoelwater niet genoeg verwisseld.

Uw glaswerk kan hierdoor een bron van bacteriën en virussen zijn.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel of mail ons en wij komen, geheel vrijblijvend, bij u om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons nu
%d bloggers liken dit: