Menu Sluiten

BREEAM koel- en vriescellen

Wat is BREEAM

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL heeft vier keurmerken. Voor nieuwbouwprojecten is er BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen worden beoordeeld met In-Use, sloopprojecten met Sloop en Demontage en complete gebieden met BREEAM-NL Gebied.

Waarom BREEAM-NL?

Duurzaam

Met BREEAM-NL krijgt u inzicht in de werkelijke Lely maasland breeamduurzaamheidsprestatie van uw project. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Omdat BREEAM-NL internationaal erkend is, inmiddels meer dan 10 jaar bestaat en veel wordt gebruikt in Nederland, wordt de prestatie door de markt op waarde geschat. Op die manier werkt u zichtbaar en meetbaar aan het behalen van de duurzaamheidsambities van uw organisatie.

Kostenbesparend

Met een duurzaam gebouw bespaart u op uw operationele kosten. Bovendien zijn duurzame projecten in trek bij huurders en gebruikers. Dat betekent dat een gebouw meer waard wordt. En dat u hogere huren kunt vragen. Die meerwaarde kan oplopen tot wel 20%. Een gebouw met een BREEAM-NL certificaat biedt ook subsidiekansen; er zijn verschillende subsidieregelingen waar u aanspraak op kunt maken.

Gezond

Een gebouw met een BREEAM-NL certificaat is ook een gezond gebouw. Dat betekent dat er aandacht is voor bijvoorbeeld binnenklimaat, ventilatie, licht en vluchtige organische stoffen. Een gezonde werkomgeving is beter voor het welzijn en de productiviteit van de gebruikers.

Toekomstbestendig

Met BREEAM-NL maakt u uw project klaar voor de toekomst. De lat van BREEAM-NL ligt hoger dan wat wettelijk wordt geëist. Zo is uw gebouw bestendig tegen plotselinge gebeurtenissen en geleidelijke veranderingen.

Koel- en vriescellen

Het BREEAM-NL keurmerk is opgebouwd uit verschillende richtlijnen variërend van management, gezondheid, materialen, energie en vervuiling. Ook koeltechniek levert een bijdrage aan de certificering. Door middel van een puntensysteem wordt de uiteindelijke totaalscore bepaald. Deze wordt weergegeven door middel van sterren, waarbij 1 ster staat voor “Pass” en 5 sterren voor “Outstanding”.

Op het gebied van F-gassen zijn de volgende doelstellingen vermeld:

  • Het stimuleren van energiebesparing en CO2-reductie door toepassing van energiezuinige opslagvoorzieningen waarin producten gekoeld en ingevroren worden bewaard.
  • Het verminderen van de bijdrage aan de klimaatverandering door stimuleren van het gebruik van koudemiddelen met een lage bijdrage aan het broeikaseffect.
  • Aanvullend kunnen er punten worden gehaald door het toepassen van koudemiddelen met GWP lager dan 5, zoals Ammoniak en CO2.

Wanneer u in uw (nieuwbouw-) pand een koel- en vriescel wilt gaan plaatsen kunnen wij u hiermee helpen. Bijkerk Gastronomie heeft ruime ervaring met koeltechnische oplossingen die bijgedragen aan het behalen van het BREEAM certificaat. 

Neem, geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Bron: www.breeam.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons nu
%d bloggers liken dit: