Menu Sluiten

Hoe voorkomt u storingen aan uw koel apparatuur?

Helaas is het niet altijd mogelijk om storingen aan uw horeca apparatuur te voorkomen, maar het is wel mogelijk om het aantal storingen aanzienlijk te verminderen. Voor iedere horeca ondernemer is het zeer belangrijk dat alle apparatuur naar behoren functioneert.

Net als mens en dier gaat apparatuur gebukt onder warme temperaturen. Om te voorkomen dat uw koelinstallatie tijdens de warme dagen in storing slaat geven wij u in deze blog de volgende tips:

1. Regelmatig reinigen van uw apparatuur.

Door regelmatig uw apparatuur grondig schoon te maken kunt u de levensduur van uw koel apparatuur verlengen. Uw apparatuur wordt vrijwel dagelijks intensief gebruikt. Helaas wordt het vaak vergeten dat u niet alleen de apparatuur oppervlakkig moet schoon maken, maar ook inwendig. Zo is het van belang om regelmatig de condensor schoon te maken. Dit doet u gemakkelijk met een zachte stoffer.

2. Periodiek onderhoud.

Wanneer u preventieve onderhoudsbeurten laten uitvoeren van 1 á 2 keer per jaar zal dit ten goede komen van de duurzaamheid van uw keuken en apparatuur en dit heeft tot gevolg dat er minder storingen optreden. Bij periodiek onderhoud wordt er onder andere gekeken worden naar: koelgas, reinigen condensoren en filters, herstellen van kleine defecten.

3. Laat u goed adviseren.

Iedere horeca onderneming heeft andere behoeftes. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de capaciteit. Bijvoorbeeld; u koopt een combisteamer die maximaal 80 maaltijden per dag aan kan, maar u moet eigenlijk 100 maaltijden per dag bereiden. Dan kan het zijn dat uw combisteamer in storingen raakt omdat deze te weinig capaciteit heeft. Dit kan voor veel stress in uw keuken zorgen. Laat u zich dan ook altijd goed adviseren. Met ruim 30 jaar ervaringen in het grootkeuken vak kunnen wij u helpen om de juiste beslissing te nemen.

4. Zorg voor een goede ventilatie rondom uw koelingen.

Een goede warmte afvoer is zeer belangrijk voor uw koeltechnische apparatuur. Het plaatsen van bijvoorbeeld dozen rondom uw apparatuur bevorderd de ventilatie niet. Niet alleen kan het energie verbruik flink stijgen, maar het verkort ook de levensduur van uw apparatuur. Onze adviseurs hebben u graag met een logistiek juiste keuken inrichting.

5. Deuren zoveel mogelijk dicht houden.

Houdt tijdens de warme en tropische dagen zoveel mogelijk de cel- en meubeldeuren gesloten. Wanneer u deze wel opent, doe dit zo kort mogelijk.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag, geheel vrijblijvend, om een advies gesprek bij u op locatie.

www.bijkerkgastronomie.nl – info@bijkerk.nl – 053 57 26 800

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons nu
%d bloggers liken dit: