Menu Sluiten

Horeca combisteamers

De combisteamer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de professionele horeca. Braden, bakken, rijzen, grillen, gratineren, koken, garen, pocheren, ontdooien, regeneren; met een combisteamer is alles mogelijk. Producten bereid met stoom behouden langer hun kleur, geur en smaak. Hierdoor zijn deze kooktoestellen zeer geliefd in toprestaurants, instellingen, grootkeukens, maar ook voor in huis.

De voordelen van een combisteamer

In een combisteamer kookt u naar wens met alleen convectie, met behulp van gedoseerde stoom of directe injectie. Braden aan lage temperatuur, opwarmen in vacuümverpakkingen of op een koud bord. Door het gebruik van een steamer kunt u sneller uw gerechten bereiden en brengt een grote ruimte besparing met zich mee.

Gas of elektrische combisteamer?

Het kabinet heeft besloten dat de gaskraan in Groningen definitief dichtgaat. Dat betekent dat binnen niet al te lange tijd gas uit het buitenland moeten worden geïmporteerd. Dit gas heeft een andere verhouding en moet bewerkt worden voordat het in Nederland in gebruik genomen mag worden. Naast dat de gasprijs zal stijgen, is gas ook belastend voor het milieu. Veel ondernemers maken derhalve de keuze om over te gaan op elektrische apparatuur.
Het energieverbruik van een combisteamer op gas is echter vijftien procent lager dan een vergelijkbare combisteamer op elektriciteit. Dit verschil wordt grotendeels weer gecompenseerd, omdat bij elektra geen sprake is van ‘schoorsteenverlies’ en elektra minder onderhoudsintensief is.

Fiscaal gezien kan een zuinige gasuitvoering zeer aantrekkelijk zijn, omdat de overheid aftrekregelingen in het leven heeft geroepen voor duurzame apparatuur. Lees hier meer over de E.I.A. regeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons nu
%d bloggers liken dit: